Een midzomernacht droom

Iurie profiel 13

Jaag met ons op het magische licht van de midzomernachtzon. Op slechts drie uur vliegen van Nederland vinden wij de arctische schoonheid van vuur en ijs: IJsland. Land van pure uitgestrekte schoonheid, de trotse IJslandse paardjes, de mooie Puffin met zijn kleurige kopje komt poseren in een entourage van woeste rotsen met vele mythen en geheimen. De IJslandse (mid)zomer is een droom voor iedere fotograaf: de nachten veranderen in het zachte licht van een zonsondergang. Tot acht uur lang is de natuur ondergedompeld in het mooiste licht voor fotografie; van dramatisch nevelig tot zacht goud! Deze rondreis door geheel IJsland brengt ons langs fjorden, watervallen, meren, rivieren, de zuivere flora en fauna: ondergedompeld in het mooiste licht van het jaar.

Iurie IjslandNJGRVfHf4p7xbz9pC3tbMU

Samen met Marion La Pierre, specialist in creatieve- en macro fotografie en het locale talent en onderscheiden beroemdheid op het gebied van creatieve landschapsfotografie: Iurie Belegurschi, gaan wij al deze schoonheid ervaren en vastleggen. In de 7 jaar dat Iurie in IJsland woont en werkt, heeft hij tijdens zeer populaire workshops zijn talent en passie gedeeld met fotografen. Zijn reputatie om op exact de juiste tijd op steeds betere locaties het licht te vangen maakt zijn workshops zo geliefd. In alle comfort gaan wij de highlights af plus de favoriete juweeltjes van Iurie, in een groep van 8 tot 12 gasten plus fotograaf en onze ervaren gids. Op verzoek kan een derde IJslandse of Nederlandse fotograaf worden bijgeboekt.

Deze workshop is geschikt voor zowel amateurs als pro’s. Wij adviseren u vooraf over de juiste camerauitrusting, tips en informatie; tijdens de workshop leren wij u op locatie ook het nabewerken van de foto’s (Lightroom) voor een optimaal eindresultaat. U ontvangt na de reis van ons een professioneel fotoboek van de reis; met het mooiste werk van u en uw teamleden plus enkele kunstwerkjes van uw prive fotografen Iurie en Marion. Een prachtig aandenken om een unieke reis te herbeleven.

Reissom: Afhankelijk van aantal deelnemers;  all inclusive reis vanaf Reykjavik.

Vertrekdatum: mei 2014: volgeboekt.

2015: Midzomernachtreis. (volgeboekt)

2016: Mei – groepsreis volgeboekt.  Deze reis is snel vol; wij hebben enkele eenpersoonskamers gereserveerd, maar op verzoek kan men een kamer delen om de 1-persoons toeslag te besparen. NB: maatwerk reizen nog  mogelijk.

Deze reis is 9 dagen 8 nachten. Prijs is inclusief 8 overnachtingen in hotels met eigen badkamer, alle maaltijden, koffie en thee, alle toegangsbewijzen, alle vervoer binnen IJsland met een 2e plaats voor uw cameraspullen, cursus nabewerking op locatie, fotoworkshop van Marion en Iurie tijdens de gehele reis, een fotoboek van uw reis voor iedere deelnemer.

Niet inbegrepen: eventuele verlengingen of eenpersoonskamer toeslagen, alcoholische dranken, uw retourvlucht naar IJsland, tip/fooi gids/fotograaf, verzekering (aanbevolen), 2,50 euro bijdrage Calamiteitenfonds.

Boekingen lopen via onze partner: hierdoor is uw reis veilig verzekerd via ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

In overleg kunnen wij privereizen, ook va. 2 personen voor u samenstellen. De route en fotoworkshops worden aangepast aan uw persoonlijke wensen en budget. Mail ons voor info en offertes: vele mogelijkheden.)

Iurie15

Deze 9 daagse Midzomernacht droom voert u naar de mooiste plekken op IJsland, met een team gelijkgestemde fotografen. Tijdens de reis wordt ruim tijd aan beeldbewerking besteed om uw werk optimale resultaten te geven;een workflow te beheren en samen met uw verscherpte techniek en creativiteit zult u uw werk niet terug herkennen. Deze reis is laag in tempo om u alles te laten opnemen, hoog in comfort en plezier en inclusief alle locale maaltijden, alle vervoer in IJsland met twee plaatsen: voor u en uw bagage. Meer comfort en een tweede zitplaats voor uw camera uitrusting.  Alle fees voor gidsen zijn inbegrepen.

Copyright Iurie Belegurschi
De route is afhankelijk van het klimaat en andere onvoorziene factoren. U bent in ieder geval verzekerd van een onvergetelijke reis!

Dag 1 en 2. Reykjavik; begin rondreis via Vatnsnes en Skagafjordur.

Na het ontbijt begint onze rondreis via Vatnsnes; een van de meest toegankelijke beschermde kolonies zeeleeuwen in IJsland.  De zeerots Hvitserkur is door de zee en elementen in de vorm van een natuurlijk fort geslepen. In Hindisvik en Osar hebben we een prachtig punt om zeeleeuwen te fotograferen. Skagafjordur is een fjord in Noord IJsland; wij stoppen hier bij Saudarkrokur; het grootste dorp. In dit fjord zijn drie eilanden bekend om de turf huizen, de grote varieteit vogels en natuurlijk de dappere IJslandse paardjes.

Iurie Ijsland S3ugrflc
Dag 3 en 4 – Lake Myvatn – Noord IJsland

Myvatn is een  prachtig meer in het Noorden van IJsland met veel kleine eilandjes. Sommige van de eilanden in Myvatnzijn schijnvulkanen, ontstaan uit stoomexplosies. Er leven hier meer vogel- en eendensoorten dan waar ook ter wereld: een unieke plek voor vogelliefhebbers en fotografen. Wie zin heeft in een duik kan zich uitleven in een van de vele geo-thermale baden van de Myvatn natuurbaden! De Krafla caldera, en Viti (oftewel de ‘Hel’) in Krafla, is een schijnvulkaan met een diameter van 300 meter met een groen meer eromheen.

Gelegen aan de rivier Skjalfandafljot is de schitterende Godafoss waterval; de waterval van de goden of “godi” (priester)doet zijn naam eer aan: 12 meter hoog en 30 meter breed is hij spectaculair om te zien. Ook de Aldeyjarfoss waterval is een schoonheid aan de imponerende Skjalfandafljot rivier met zijn 20 meter hoogte. Het diepe contrast van het gitzwarte bazalt en het witte schuimende water levert mooie dramatische foto’s op.

Iurie 16
Dag 5 – Myvatn – Dettifoss – Egilsstaðir, Oost IJsland

Vandaag leggen we de imposante schoonheid vast van Dettifoss; de meest krachtige waterval in Europa. Hij ontstaat vanuit Vanuit Vatnajokull. Met een gemiddelde kracht van 193 kubieke meter per seconde,100 meter breed, stort hij met geweld 45 meter diep in de Jokulsargljufur kloof. Na de waterval Selfoss bezoeken we de nederzetting Möðrudalur.

Iurie 5
Dag 8 en 9 – IJslands zuidkust, Vik, en terug naar Reykjavik

We reizen door ijslands zuidkust, en genieten van de ongetemde schoonheid van de watervallen, gletsjers en de ongerepte natuur. Van het zuidoosten rijden we naar het zuidwesten: Skaftafell in Vatnajökull national park. Van hieruit kunnen we naar de  Black Falls lopen, en gletsjers zoals Svinafellsjokull fotograferen. We pauzeren in en reizen door Þingvellir national park, waar we prachtige foto’s maken op onze terugweg naar Reykjavik. Hierna helaas weer naar huis; gelukkig kunt u met ons fotoboek nog vaak nagenieten van deze magische reis!

 

Iurie 14
Dag 6 en 7 – Jokulsarlon, De IJslagune. Oostelijk IJsland.

We reizen verder naar Vatnajokull National Park, het afgelegen landschap van Oostelijk IJsland en rijden naar Jokulsarlon, een ijslagune vol ijsbergen. De verschillende tinten in het ijs zijn prachtig om te fotograferen. Dit is de ongetemde schoonheid van het oosten, waar grote ijsschotsen aanspoelen aan de kust.De ijslagune blijft veranderen door het constant aangevoerde kruiende ijs. Het contrast tussen het zwarte meer en het felblauwe ijs is een van de meest indrukwekkende landschappen u zult zien en fotograferen; het is een magische schoonheid. Hier bewonderen we ook een van de grootste nestgebieden ter wereld van de grote Suka vogel, en de vele andere vogelsoorten waaronder de schattige en kleurrijke puffins. We vervolgen door dit prachtige landschap onze reis naar Stokksnes, Mt. Vestrahorn en het ijslandse vissersdorpje Höfn.