Fotorondreis IJsland: Aurora Borealis

sept.reis iurie8
Een buitenkans voor iedere fotograaf: verbeter uw fotografie op de mooiste bestemmingen in IJsland tijdens een prachtige rondreis, begeleid door Marion La Pierre; specialisme creatieve fotografie en macro-, en een van de beste landschapsfotografen van IJsland, Iurie Belegurschi. Hij leert u deze schoonheid vast te leggen: de kunst van het waarnemen, via inzicht in fotografie voor altijd uw foto’s verbeteren. De rondreis toont u ongerepte landschappen, kliffen, zwarte stranden met blauwwitte ijsbrokken, imposante watervallen en met geluk het magische licht van de Aurora. We fotograferen tijdens zonsopgang om het schitterende licht vast te leggen. Vroeg opstaan werd nog nooit zo mooi beloond. Deze IJsland workshops zijn zeer populair: u bent op de juiste tijd op de mooiste locaties tijdens zijn reizen. Tijdens de reis werken we aan techniek en nabewerking om uw foto’s tot nog professionelere kwaliteit te brengen. Verschillende technieken komen aan de orde. Dit is een droom voor fotografen!

De reis is flexibel: voor optimale resultaten zal hij desgewenst aan het weer worden aangepast. Ongeacht het weer beloven wij u een onvergetelijke reis door het land van vuur en ijs! Van September tot April is er kans op het magische Noorderlicht: Aurora Borealis. September is een prachtige maand voor de fotoreis: IJsland heeft zijn vurige herfstkleuren en er nog mooi licht voor andere vormen van fotografie.

Iurie 5

Dag 1: Aankomst in Keflavik international airport. Met de flyBus gaan we naar ons hotel in centrum Reykjavik. ‘s avonds leren we elkaar en onze fotograaf Iurie kennen tijdens het eten en wordt u alles uitgelegd over de prachtige fotoworkshop die voor ons ligt. Overnachting in Reykjavik.

Iurie 17
Deze reis overnachten we in comfortabele hotels en familieguesthouses; alle kamers met eigen badkamer.

Prijs:  afhankelijk van groepsgrootte. Mail ons voor maatwerk en een speciale prijs voor deze schitterende fotoreis!  All-in verzorgd: alle overnachtingen in comfortable familiehotels met eigen badkamer, alle toegangsfees,  alle maaltijden behalve het diner op de laatste dag, Workshop fotografie gedurende de gehele reis inclusief classes nabewerken onderweg, alle vervoer vanaf en tot en met Reyckjavik. Gratis professioneel fotoboek van uw eigen reis, inclusief enkele van uw mooiste foto’s en alle mooie momenten om te herbeleven.

Vertrek: 24 september 2014 Volgeboekt

2015: groepsreis VOL prive groep

2016: groepsreis VOL. 9-daagse groepsreis, verzekerd van vertrek bij minimaal 8 deelnemers.

Maatwerk en individuele fotoworkshops nog te boeken, informeer naar mogelijkheden!

sept.reis iurie5

Dag 2 en 3: We bezoeken IJslands schiereiland Sneafellsness, waar slapende vulkanen en gletsjers te bewonderen zijn langs de prachtige kustlijn en de bergen. Hier in Snaefellsness vinden we enkele van IJslands oudste vulkanen; inactief voor duizenden jaren maar hun lavastromen zijn nog steeds zichtbaar in het landschap.

sept.reis iurie4
De indrukwekkende achtergrond van de bergen en de kustlijn zorgen voor een imponerend landschap en we rijden langs steile kliffen, uitgestrekte stranden, moerassen en ongerept natuurschoon. We nemen ruim de tijd om de schoonheid van de vulkanische kraters en de Snaefellsjökull gletsjer vast te leggen. Andere highlights vandaag zijn de beroemde Kirkjufell (kerk berg) verschillende vulcanische kliffen en de door de elementen geerodeerde rotseilanden. Met verschillende technieken leren wij u deze beelden dramatisch en artistiek vast te leggen.

 

sept.reis iurie3
Dag 4: Onderweg naar Husafell stoppen we bij de Hraunvossar watervallen: koud water dat door de lavarotsen opborrelt en omlaag stort in de Hvita rivier. We rijden naar Kaldidalur: een hooglandgebied met drie gletsjers. Dit is een zeer ruig en imponerend landschap waar u creatieve en aparte landschapsfoto’s zult maken. Een volgende stop is Pingvellir Nationaal Park via een bergpas. Dit is een vulcanisch gebied waar we het grootste natuurlijke meer vinden van IJsland: kristalhelder water, geysers en watervallen.

 

Dag 5: Langs IJslands zuidkust bewonderen we de watervallen, gletsjers en de uitgestrekte in herfstkleuren getooide natuur. De Hekla vulkaan is een imposante 1490 meter hoge berg; de toppen bedekt met sneeuw. Haar verwoestende uitbarstingen gaf haar de bijnaam de doorgang naar de hel. Een andere gevaarlijke schoonheid is Eyjafjallajokull: haar in 2010 veroorzaakte de beruchte aswolk. We nemen de tijd voor het verkennen van de twee imposante watervallen Skogafoss and Seljalandsfoss. Met name de wandeling achter de waterval is schitterend. De rotskust is een van de hoogtepunten op deze reis: we fotograferen de basalten kolommen, het contrast van witte schuimkoppen op zwarte zandstranden, kleine eilandjes die door de elementen tot kunst in gevormd. En natuurlijk bewonderen we het vuurtorentje in Dyrholaey, omgeven door de ongetemde rotskust levert dit schitterende foto’s op.

Dag 6 en 7: Vandaag en morgen rijden we naar de de afgelegen oostkust; Jokulsarslon: een gletsjerlagune vol ijsbergen. De enorme brokken blauwwit ijs zijn afkomstig van de Vatnajokull gletsjer. Sommige brokken blijven op het strand liggen en vormen een surrealistische aanblik. Deze aanvoer van ijsblokken blijft constant in beweging.

Iurie 17

Het contrast van het blauwwitte ijs en het zwarte meer onder de gletsjer is van een onvergetelijke schoonheid; een van de mooiste ervaringen in IJsland- en volgens vele reizigers een van de spectaculairste natuurcreaties ter wereld. IJsland biedt een magisch natuurlandschap dat u niet meer zal loslaten. We zullen onze verdere route vandaag aanpassen aan het klimaat. Ongeacht het weer zult u dit als een indrukwekkende dag herinneren!

Iurie IjslandNJGRVfHf4p7xbz9pC3tbMU

Dag 8: Langs de oostkust rijden we terug richting Reykjavik. Onderweg stoppen we vele malen om meer landschappen en watervallen te bewonderen. Vroeg in de avond arriveren we in Reykjavik.

Iurie 16

Dag 9: Na het ontbijt en afscheid van Iurie vertrekken we naar het vliegveld; vol indrukken van onze reis en de nieuwe inzichten in fotografie die u heeft opgedaan. U zult nooit meer op dezelfde manier door de lens kijken, en deze reis nog vaak herbeleven met uw foto’s. Alle deelnemers krijgen als finishing touch een professioneel fotoboek cadeau met enkele van uw eigen foto’s als herinnering, foto’s van uw mede deelnemers en uiteraard enkele kunstwerkjes van uw prive fotografen; Marion en Iurie!